torsdag 6 september 2012

Världens bästa kladdkaka.

Efter två hårda arbetsveckor har denna varit lite lugnare. Dagen började väldigt tidigt. I takt med att solen steg upp körde jag till massören. Efter 45 minuters knådande kände jag mig som en ny människa. Iväg till jobbet - jobba - åka hem. Ekorrhjulet snurrar för fullt.

Kvällen förgylldes av att en vän som är i giftastider kom över för att diskutera hur inbjudan skulle se ut m.m. Vilka tider. Det är så härligt med bröllop, inte minst med sitt eget och vilka härliga minnen det bringar tillbaka. Till diskussioner om inbjudan serverades den bästa kladdkakan - ever!

Här mina kära vänner ska jag ge er något obetalbart. Receptet på världens bästa kladdkaka.



Världens bästa kladdkaka
2 ägg
3 dl strösocker
125 gr smör
1½ dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
4 msk kakao

Gör så här
Sätt på ugnen på 150 C. Smöra och bröa en kakform. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i det smälta smöret, mjölet, vaniljsockret och kakaon till en slät smet. Häll upp smeten i kakformen och placera mitt i ugnen. Låt kakan stå inne i 35 min.

Ett tips är att spara en del av kakan i kylen över natten. Den blir nästan godare dagen efter, tycker jag.

3 kommentarer:

  1. Låter nästan som min kladdkaka men du har lite mer smör i din och vaniljsocker. Får testa nån dag och se vilken som är godast.. ;-) Håller med om att det nästan alltid är godast dan efter! :-) mums.. Kram från Marie

    SvaraRadera
  2. Mycket gott!!! Tack för recepten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Myriam,

      Vad roligt att du tyckte om receptet! Själv tycker jag som sagt att det är världens godaste kladdkaka. :)

      Radera