Lördagsmornar. Så mysigt. Lång frukost med morgontidning. En kopp med sitt favoritkaffe blir två. Nu har jag börjat ta tennislektioner på lördags morgnarna igen. Det måste verkligen vara världens roligaste sport att utföra, tätt följt av utförsåkning, innebandy och volley boll.
Igår till frukost blev jag så vansinnigt sugen på att göra fattiga riddare eller förlorat bröd som det också kallas på ren franska. Enkelt och förbaskat gott var det. Dessa förlorade bröd som går bäst att likna vid historien om den fula ankungen, förvandlades från att ha varit ett trött torrt vitt bröd till en saftig och god smakupplevelse.
Dem serverades varma med kanel, strösocker och skivad banan. Om vi hade haft lime hemma hade jag marinerat bananerna i lime och lönnsirap under tiden jag gjorde i ordning bröden. Nu blev det banan au natural. Och det blev bra det med.
Pain perdu (4 pers.)
8 vita brödskivor
2 ägg
2 dl vetemjöl
4,5 dl mjölk
Gör så här
Skär bort kanterna på brödskivorna. Blanda ägg och lite i taget av mjölet. Häll i hälften av mjölken vispa ihop till en slät smet och häll sedan i resten av mjölken. Lägg ner brödskivorna i smeten och låt dem suga upp smeten. Lägg dem sedan på en tallrik och låt dem rinna av lite. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Det får inte vara för snålt med smöret. Servera varma och strö över lite socker och kanel. Om man vill kan man servera tillsammans med bär eller skivad banan.
Bon appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar