Fredagsmys och packning har stått på listan idag. Förberedelser inför seminariet som jag ska hålla på tisdag på den årliga miljörättskonferensen utomlands - denna gång på Mallorca - inleddes denna dag med. Därefter åkte jag till frissan för att fräscha upp ett risigt hår som nu fått lyster igen och är en aning kortare. Sedan blev det middag (mormors berömda skinkrullar stod på menyn) med maken och prat om dagen. Så mysigt att ha tid att sitta ner och prata med varandra.
Nu är det packning för fulla muggar som gäller. Väderprognosen ser lovande ut, runt 28 grader i dagstemperatur. Det faller mig helt i smaken! Särskilt när det märks att det börjar bli höst här hemma. Det blir mörkare och kallare. Med levande ljus blir allt så mycket mysigare.
Jag har läst i Sköna hem om ett svenskt par som har en inredningsbutik, Rialto inredning, i centrala Palma. Den tänkte jag besöka när jag är där.
Mormors berömda skinkrullar (4 pers.)
20 st. tunna stora skivor rökt skinka
3 st. askar färskost med valfri smak (vi brukar ha pepparot och vitlök)
potatis
riven ost
Servera gärna med
Cocktailtomater
Gröna bönor
Gör så här
Skala och koka potatisen. Sätt på ugnen på 175 C. Under tiden som potatisen kokar förbereder man skinkrullarna. Lägg en remsa med färskost i mitten på skinkskivan. Snåla inte med färskosten. Rulla därefter ihop skinkskivan och lägg den i en ugnsfast form. Gör så med samtliga skinkskivor och strö därefter på den rivna osten. Sätt in skinkrullarna i ugnen i ca 10 min till den rivna osten smält och fått en fin färg.
Pressa potatisen. Servera med tomater och gröna bönor.
Denna rätt lagade mormor till mig när jag var hemma hos henne själv. Ljuva minnen till en ljuvlig måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar