fredag 27 september 2013

Sesamkyckling och broccoliris.

Häromdagen blev jag så himla sugen på att göra något med kyckling till middag. Igår blev det av att laga kycklingklubbor på nytt vis.

Jag stekte kycklingklubborna i olja och sedan in i ugnen. Det är ju verkligen lätt att laga mat när det bara är att tjoffa in det i ugnen. Där sköter det ju sig själv.

Här kommer ett enkelt recept som är väl värt att prova för att sätta smaklökarna i arbete. Hoppas att ni tycker att det är lika gott som jag tycker.


Trevlig helg!

Sesamkyckling med broccoliris (4 pers.):
4 färska kycklingklubbor
skalade sesamfrön
olivolja att steka i
2 dl matyoghurt
0,5 dl sweetchilisås
basmatiris
250 gr broccoli
2 msk japansk soja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 C.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingklubborna i oljan till de har fått en fin gyllene färg på ovansidan och lite stekyta på undersidan. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg sedan kycklingklubborna i en ugnsfast form och häll på sesamfröna. Ställ in kycklingen i mitten av ugnen i ca 30 min. Kycklingen ska vara genomstekt och när man skär i kycklingen ska en klar vätska rinna ut.
3. Koka broccoli i 3 min och ställ åt sidan.
4. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
5. Häll i sweetchilisåsen i matyoghurten och rör om.
6. Häll i broccolin och sojan i riset.
7. Servera kyckling tillsammans med ris och sweetchiliyoghurten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar