måndag 27 augusti 2012

Söndagsmiddag.

Söndagar är familjens dag. Igår kom syster och bus över. Det värsta med att inte bo nära sina föräldrar är nog söndagar. Det är då man ska äta söndagsmiddag tillsammans, sitta runt bordet och prata och diskutera i timmar. Det är något jag längtar jag efter att kunna göra med mamma och pappa. Istället får jag trösta mig med att ha min syster och bus nära och makens familj såklart.

Det är konstigt för det finns inget som bus inte kan få mig att göra. Hoppa omkring och låta som en apa, sitta i timmar och titta på när han vänder brickorna i backgammon-spelet och upprepa "åtta, nio, åtta, nio" i oändlighet och ge honom mer kokos när han vill ha mer kokos. Som hans gudmor och moster har jag också rätt att ge honom så mycket kokos som han vill ha. Han fick så mycket kokos han ville ha.

Igår kryddade vi till middagen lite och lagade en kycklinggryta med karibisk touch. Det smakade verkligen gott och det blev en lyckad söndagsmiddag!



Karibisk kycklinggryta (4 pers)
600 gr kycklinglårfilé
1 msk olivolja
1 gul lök
½ tsk kanel
1 tsk stött kardemumma
1 liten bit färsk ingefära
1 tsk curry
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 ½ dl grädde
½ msk pressad limejuice

Garnering 
riven kokos
russin
skivad banan
cashew nötter

Tillbehör
Ris (jag tycker bäst om basmatiris)

Gör så här
Skala och skiva den gula löken. Skala och riv den färska ingefäran. Stöt kardemumman med en mortel. Stek kycklinglårfilé gyllenbruna i olja, krydda med salt och peppar. Lägg ner skivad gul lök, kanel, stött kardemumma, en liten bit skalad färsk riven ingefära och curry. Häll på vatten, hönsbuljongtärning samt grädde. Låt koka tills kycklingens innertemperatur är 72°C. Smaka av med salt, peppar och pressad limejuice. Servera med ris och toppa med skivad banan, cashewnötter, kokos och russin. 

1 kommentar: