Vi har haft olika matkassar då och då, men det slutar alltid med att jag tröttnar lite på recepten. Det är dock väldigt ekonomiskt om man jämför med att ströshoppa som det mest blir för vår del nu. Hur kan det vara så att man aldrig kommer under 300 kr för en matkasse innehållandes en middag och lite påfyllnad till kylen? Mycket märkligt!
Hur som helst. Soppor är underskattat. Det är oftast lätt att laga, matigt och fantastiskt gott (för det mesta). Min man åt en majs och kokossoppa på sitt jobb för några dagar sen. Han gav den, mycket förvånande, hyfsat bra betyg. Den hade nog inte gått hem hos mig.
Med den matkassen, som vi prenumererat på senast från en lokal Ica-butik, kom ett recept på en soppa som vi har fastnat för och lagar med jämna mellanrum. Den fick bli mitt sällskap idag vid middagsbordet. Det är egentligen en fusksoppa eftersom basen är Keldas Tomatsoppa (Toscana).
Smaskig tomatsoppa |
1 pkt Keldas tomatsoppa (om man är väldigt hungrig bör man nog ta två pkt)
1 dl pumpakärnor som rostas
10 körsbärstomater
1 rostad brödskiva
10 färska basilika blad
1 dl creme fraiche
riven parmesan
Koka upp soppan och rosta under tiden pumpakärnorna och brödskivan. Dela körsbärstomaterna. Skär bort kanterna på brödet och tärna brödet i centimeter stora bitar. Häll upp soppan i en tallrik, lägg i de färska tomaterna, de rostade pumpakärnorna, en klick creme fraiche och toppa med brödbitarna basilika och riven parmesan. Så gott!
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar