Men, som väldigt ofta var det något som saknades och vi visste inte riktigt vad som skulle sitta vart. Det var bara att lägga ned projektet och sen stå utanför Lindströms kakelvaruhus när de öppnade. Nu så, efter cirka tre rundor till till Lindströms, är vattenrör och avlopp på plats och vi är nästan klara.
Som grädde på moset fick vi långväga gäster från Dalarna på besök idag. Det har ju varit en sådan fantastisk dag som fortsatte i samma anda. Vi satt ute hela kvällen. Vi grillade som sig bör när det är ljumma sommarkvällar. Till den grillade entrecoten serverades en fräsch jordgubbssallad.
Fräsch jordgubbssallad (4 pers.)
1 påse ruccola
4 dl jordgubbar
1 dl kanderade nötter (valfri sort, jag använde mandel och jordnötter)
2 avocados
250 g chevreost
balsamvinäger (gärna med någon smak, jag använde fikon & dadel balsamvinäger)
olivolja
flingsalt och peppar
Gör så här
Dela jordgubbarna i fyra delar. Peppra med pepparkvarn över jordgubbarna och marinera i balsamvinägern (låt stå i minst 15 minuter). Dela avocadon i tärningsstora bitar. Lägg ruccolan i botten av salladsskålen och strö över avocadon. Grovhacka nötterna och häll över ruccolan och avocadon. Dela chevreosten i bitar med händerna och strö över salladen. Häll över lite olivolja och flingsalt. Toppa med jordgubbarna.
Väldigt gott blev det! Salladen är något söt så vill man minska på det söta kan man blanda "vanliga" nötter med kanderade nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar