Det bästa av allt det tog ca 20 min att laga ihop denna brakmiddag.
Brakmiddag |
Blomkålsris (2 pers)
1 blomkålshuvud
Skölj blomkålen. Dela huvudet till små buketter. Riv 1 blomkålshuvud med ett rivjärn. Koka upp vatten. Lägg den rivna blomkålen i ett durkslag som du lägger ner i kastrullen så att blomkålen täcks. Håll kvar i någon minut. Ta sedan upp blomkålen och lägg upp i en skål. Mmmmm, det funkar till fisk, kyckling och även lövbiff.
Lax i ugn (2 pers)
2 laxfiléer
½ burk färskost (pepparrot)
citronpeppar
Lägg filéerna i en smord form och peppra med lite citronpeppar, lägg över några klickar med färskost på hela filéen. In i ugn på 225 C i 9,5 minut. Är filéerna väldigt tjocka så kan de behöva vara inne lite längre, men se upp för det värsta som finns är torr fisk. Urk!
Körsbärstomatsallad (2 pers)
10-15 körsbärstomater
3/4 ask sugarsnaps
3/4 dl pumpakärnor
Wasabidressing
En klick wasabipasta
En dutt japansk soya
En dutt kinesisk soya
En dutt flytande honung
Ca 1 msk olivolja med citron
Dela körsbärstomaterna i halvor. Koka sugarsnapsen i 2 min under lock. Rosta pumpakärnorna i en liten panna (torr panna ingen olja eller smör). Det tar lite tid, men när de väl börjar bli rostade så går det undan och är lätta att bränna vid. Ha därför plattan på ganska svag värme (halva från max). Blanda ner grönsakerna och kärnorna i en skål. Rör om oljan, soyan, honungen och wasabin så att wasabin löser sig och rör därefter ner tomaterna, sugarsnapsen och kärnorna.
Näe, gott folk! Nu blir det en dusch och renoveringen av vår gäst-wc får nog vänta till imorgon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar