måndag 16 juli 2012

Nöjd!

Finns det något bättre än att träna och sen äta en god och nyttig middag på det? Det är inte mycket som slår det. Det blev en joggingtur på 7,46 km och därefter en himlans god middag med blomkålsris, lax i ugn och sallad med körsbärstomater och sockerärter och en sticksig liten fin dressing till det. 

Det bästa av allt det tog ca 20 min att laga ihop denna brakmiddag.


Brakmiddag
Receptet kommer här:


Blomkålsris (2 pers)
1 blomkålshuvud

Skölj blomkålen. Dela huvudet till små buketter. Riv 1 blomkålshuvud med ett rivjärn. Koka upp vatten. Lägg den rivna blomkålen i ett durkslag som du lägger ner i kastrullen så att blomkålen täcks. Håll kvar i någon minut. Ta sedan upp blomkålen och lägg upp i en skål. Mmmmm, det funkar till fisk, kyckling och även lövbiff. 


Lax i ugn (2 pers)
2 laxfiléer
½ burk färskost (pepparrot)
citronpeppar

Lägg filéerna i en smord form och peppra med lite citronpeppar, lägg över några klickar med färskost på hela filéen. In i ugn på 225 C i 9,5 minut. Är filéerna väldigt tjocka så kan de behöva vara inne lite längre, men se upp för det värsta som finns är torr fisk. Urk!

Körsbärstomatsallad (2 pers)
10-15 körsbärstomater
3/4 ask sugarsnaps
3/4 dl pumpakärnor


Wasabidressing
En klick wasabipasta
En dutt japansk soya 
En dutt kinesisk soya
En dutt flytande honung
Ca 1 msk olivolja med citron


Dela körsbärstomaterna i halvor. Koka sugarsnapsen i 2 min under lock. Rosta pumpakärnorna i en liten panna (torr panna ingen olja eller smör). Det tar lite tid, men när de väl börjar bli rostade så går det undan och är lätta att bränna vid. Ha därför plattan på ganska svag värme (halva från max). Blanda ner grönsakerna och kärnorna i en skål. Rör om oljan, soyan, honungen och wasabin så att wasabin löser sig och rör därefter ner tomaterna, sugarsnapsen och kärnorna.


Näe, gott folk! Nu blir det en dusch och renoveringen av vår gäst-wc får nog vänta till imorgon.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar