Det finns inget som doftar godare eller smakar bättre än nybakat bröd. Fluffiga, frasiga och alldeles perfekta blev dem. Dem smakar utsökt med smör, några skivor ost och marmelad på.
Frukostbullar (12 st.)
50 gr jäst
25 gr smör
3 dl vatten
2 dl filmjölk
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
6-7 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk strösocker
Garnering
Mjölk
Vallmofrön
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull tillsätt vattnet. Värm till 37 grader.
2. Smula jästen i en degbunke och häll vattenspadet över jästen så att jästen löses upp.
3. Tillsätt salt, socker och alla mjölsorter. Tillsätt filmjölken.
4. Arbeta in allt mjöl ordentligt i degen så att den blir smidig. Låt jäsa till dubbel storlek i 30 min.
5. Smörj två plåtar. Häll ut degen på ett mjölat bakbord.
6. Sätt på ugnen på 225 grader.
7. Dela upp degen i 12 lika stora delar. Arbeta varje degklump smidig och forma till bullar. Lägg 6 st. på vardera plåt och låt jäsa i ytterligare 20-30 min så att bullarna jäser till dubbel storlek.
8. Pensla mjölk på bullarna och strö över vallmofrön. Sätt in en plåt i taget mitt i ugnen och grädda i 15 min.
Vóila! Jättegoda frukostbullar att avnjuta till helgfrukosten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar