torsdag 28 mars 2013

Mangosallad med feta och avocado.

Påsken är en härlig högtid, inte minst eftersom det betyder långledigt och frosseri i god mat. Här hemma var förberedelserna igång sedan tidig förmiddag. Det har påskpyntats, planterats blommor och införskaffats godis (med papper) till de välkomna påskkärringarna. Vi får hoppas att det kommer fler i år än förra året. Annars sitter vi med 1 kg godis och dålig karaktär. Ni anar hur det kan gå...

Mmmmm, idag blev det en lättare middag och vad är inte bättre då än en fräsch sallad med gott tillbehör i form av vitlöksbröd. Den är enkel och snabb att göra. Dessutom är den nyttig och smakar ljuvligt gott. En blandning av mangons sötsyrlighet med fetaostens sälta blir en perfekt kombo. Passa på att njut!

Mangosallad med feta och avocado.

Ingredienser (2 pers.)
1 mango
2 avocados
1 kruka plocksallad
2 morötter
1 pkt featost
solrosfrön
vitlöksbröd

Gör så här:
1. Sätt på ugnen till vitlöksbrödet.
2. Stoppa in vitlöksbrödet.
3. Skölj och riv salladen, lägg upp den direkt på två tallrikar.
4. Skala och skär mangon och avocadon i tärningar och lägg upp på tallrikarna.
5. Skala och grovriv morötterna strö över tallrikarna.
6. Rosta solrosfröna i en stekpanna på medelvarm temperatur. Det går långsamt i början men när de väl börjat få lite gyllenbrun färg går det snabbt. Se upp så att du inte bränner dem.
7. Smula fetaost över salladen och toppa med de rostade solrosfröna.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar