Men där satte jag stopp. I stället blev det en fräsch sallad fylld med antioxidanter tillsammans till lövbiffen. Ingen meatless dag denna vecka alltså.
Hur som helst en sallad med bara godsaker kan pigga upp vem som helst i nattmörkret och snörusket.
Avocado- och grapefruktsallad (2 pers.):
1 avocado
1 blodgrapefrukt
1 kruka grönsallad
1 näve valnötter
0,5 pkt fetaost
1 granatäpple
Gör så här:
1. Plocka ur granatäpplekärnorna och filéa grapfruktklyftorna. Lägg grapefrukten i en salladsskål.
2. Rosta valnötterna i en stekpanna.
3. Skala och tärna avocadon. Lägg i dem i salladsskålen tillsammans med grapefrukten.
4. Skölj salladsbladen och riv dem i mindre bitar. Lägg ner bland avocado och grapefrukten.
5. Häll de rostade valnötterna över salladen.
6. Dela fetaosten i bitar och toppa med granatäpplekärnorna.
Så gott! |
Vilken god sallad. Pappa och jag åt den till middag ikväll. Fräsh och nyttig. Mums. Hälsningar Mamma
SvaraRadera