torsdag 21 februari 2013

Avocado- och grapefruktsallad.

Idag blev det lite omväxling till middagsmat efter att ha ätit spaghetti och köttfärssås i nästan en vecka. Det är  ju väldigt praktiskt med storkok, speciellt när man kommer hem lagom sent från jobbet och inte alls är på humör att laga mat. Men efter att ha ätit samma rätt till middag och lunch i nästan en veckas tid, ja då tröttnar jag lite i varje fall. M hade dock kunnat tänka sig att äta det idag igen.

Men där satte jag stopp. I stället blev det en fräsch sallad fylld med antioxidanter tillsammans till lövbiffen. Ingen meatless dag denna vecka alltså.

Hur som helst en sallad med bara godsaker kan pigga upp vem som helst i nattmörkret och snörusket.


Avocado- och grapefruktsallad (2 pers.):
1 avocado
1 blodgrapefrukt
1 kruka grönsallad
1 näve valnötter
0,5 pkt fetaost
1 granatäpple

Gör så här:
1. Plocka ur granatäpplekärnorna och filéa grapfruktklyftorna. Lägg grapefrukten i en salladsskål.
2. Rosta valnötterna i en stekpanna.
3. Skala och tärna avocadon. Lägg i dem i salladsskålen tillsammans med grapefrukten.
4. Skölj salladsbladen och riv dem i mindre bitar. Lägg ner bland avocado och grapefrukten.
5. Häll de rostade valnötterna över salladen.
6. Dela fetaosten i bitar och toppa med granatäpplekärnorna.

Så gott!

1 kommentar:

  1. Vilken god sallad. Pappa och jag åt den till middag ikväll. Fräsh och nyttig. Mums. Hälsningar Mamma

    SvaraRadera